3 Καθηγητές της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στο 2% των ερευνητών με τη μεγαλύτερη επιστημονική επιρροή παγκοσμίως σύμφωνα με μελέτη του Stanford University

Επιβεβαιώνεται και φέτος το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει, καθώς και η διεθνής φήμη που έχει αποκτήσει, το Πολυτεχνείο Κρήτης, σύμφωνα με την ενημερωμένη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του John P.A. Ioannidis (2024) του Πανεπιστημίου Stanford που δημοσιεύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2024. Η κατάταξη αυτή, με τίτλο "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators", ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως. Βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών για πάνω από 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως. Η ευρύτερη ετήσια αξιολόγηση της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford βασίζεται στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει κάθε επιστήμονας με τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.

Είκοσι οκτώ (28) μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκονται για το έτος 2023 στη λίστα με τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως, καθώς και σ' αυτούς που ανήκουν στο κορυφαίο 2% παγκοσμίως στην επιστημονική περιοχή τους (μεταξύ 22 επιστημονικών πεδίων και 174 υποκατηγοριών τους που αναλύθηκαν).

Οι καθηγητές της Σχολής ΜΗΧΟΠ που περιλαμβάνονται στη λίστα του Πανεπιστημίου Stanford είναι οι:

Καθηγήτρια Βάμβουκα Δέσποινα

Καθηγητής Κομνίτσας Κωνσταντίνος

Επίκουρος Καθηγητής Βαρουχάκης Εμμανουήλ

Τους συγχαίρουμε και ευχόμαστε να συνεχίσουν το έργο τους!